Slimme veiligheidsverlichting

Slimme veiligheidsverlichting kopen? De noodzaak om de interacties tussen veiligheidselementen te orkestreren en het lichtbeheer te vereenvoudigen, is het begin van een onweerstaanbare beweging in de richting van het toevoegen van verwerkings- en communicatiemogelijkheden, en mobiele applicatiecontrole aan de veiligheidsverlichting. Een slim veiligheidslampje maakt verbinding met het internet via een draadloos communicatienetwerk op basis van het Wi-Fi, Bluetooth, ZigBee, Z-Wave of Thread protocol. Beveiligingslampen voor videobewegingen werken meestal op 2,4 GHz of 5 GHz Wi-Fi-banden, omdat een hoge datasnelheid vereist is voor het streamen van video. De smartphone fungeert als een Application Layer Gateway (ALG) apparaat en stelt een gebruiker in staat om alle elementen van een beveiligingslampje overal te bedienen en te automatiseren via een mobiele app. Met de app-gestuurde verlichting kunnen gebruikers toegang krijgen tot live streams, lichtinstellingen wijzigen, bewegingszones aanpassen, detectiegevoeligheid aanpassen, camera-opnamemodi instellen, e-mailwaarschuwingen en pushmeldingen ontvangen, communiceren met bezoekers op de 2-weg intercom, een alarm afgeven of het licht laten knipperen om inbrekers af te schrikken, en diverse andere functies en configuraties beheren. De video kan lokaal worden opgenomen op een geheugenkaart of worden gestreamd met behulp van een cloudopslagoplossing.

Slimme veiligheidsverlichting is meestal een onderdeel van een slim thuissysteem dat ervoor zorgt dat slimme thuisapparaten met elkaar interageren. Slimme thuissystemen maken gebruik van Internet of Things (IoT)-technologie om verschillende aspecten van een huis te bewaken, te controleren, te automatiseren en te optimaliseren. De integratie van veiligheidsverlichting in een slim thuissysteem verhoogt de effectiviteit van de beveiligingssystemen in huis. Een videobewegingsbeveiligingslampje op het internet kan, na detectie van zeer specifieke, vooraf gedefinieerde gebeurtenissen, worden geprogrammeerd om automatisch een binnenlicht aan te zetten en de indruk te wekken dat er iemand thuis is, of het licht kan zo worden geconfigureerd dat het de politiedienst belt en andere veiligheidsmaatregelen worden uitgevoerd om potentiële dreigingen af te schrikken. Sluit het slimme veiligheidslampje aan op Apple HomeKit, Amazon Alexa, Google Assistant of Microsoft Cortana en gebruik spraakcommando’s om de verlichting te bedienen. Slimme thuisapparaten kunnen ook worden geautomatiseerd door cloud-gebaseerde taakautomatiseringsplatforms zoals If This Then That (IFTTT), waardoor slimme veiligheidsverlichting in talloze scenario’s met andere IFTTT-compatibele apparaten kan communiceren.

LED-systeem

LED-veiligheidsverlichting is er in verschillende uitvoeringen. Meestal is het verlichtingssysteem ontworpen om schijnwerpers te produceren voor een gecontroleerde verlichting van een buitenruimte. De bundelspreiding en het lumenpakket worden gedicteerd door de locatie van de armatuur, de straalafstand, de resolutie van de camera en de grootte van de taak. De meeste producten hebben een geïntegreerde lichtbron, in plaats van gloeilampen zoals bij traditionele verlichtingssystemen. Geïntegreerde LED-assemblages maken het mogelijk om een hoge optische efficiëntie, optimale lichtverdeling, efficiënt thermisch beheer en een compact systeemontwerp te bereiken. De veiligheidsschijnwerpers hebben een richtmogelijkheid. De lampkoppen kunnen meestal naar links of rechts worden gedraaid en omhoog of omlaag worden gekanteld om het licht te richten waar het nodig is. Om de lichtdekking te maximaliseren, kunnen de LED-veiligheidsschijnwerpers in een tweekoppig ontwerp worden geleverd.

LED’s produceren een grote hoeveelheid gelokaliseerde warmte tijdens het gebruik. Thermische opbouw binnen de LED is de primaire uitvalversneller in LED-systemen. Niet alleen de prestaties en levensduur van LED’s zullen negatief worden beïnvloed door hoge bedrijfstemperaturen, ook andere elektronische componenten zoals drivers, sensoren, controllers, camera’s en communicatiemodules zullen zwaar worden belast door de afvalwarmte die zich op een bepaalde plaats bevindt. Daarom wordt thermisch beheer een kritisch onderdeel van het armatuurontwerp, in het bijzonder voor systemen met een hoog lumen en continue verlichting. LED-veiligheidsverlichting wordt meestal geleverd met een gegoten aluminium constructie die de behuizing robuust en duurzaam maakt en tegelijkertijd zorgt voor een effectief thermisch beheer door middel van geleidende en convectieve koeling. LED’s zijn gemonteerd op een metalen kernprint (MCPCB) die is ontworpen om een hoge elektrische isolatie te bieden en toch een hoog warmtegeleidingsvermogen te bieden. Een extra thermische interfacing laag kan worden geplaatst tussen de printplaat en het koellichaam om de interfaciale thermische weerstand te minimaliseren.

Het LED-systeem wordt bediend door een LED-driver met een constante stroom die de stroom door de LED’s regelt, ongeacht de bedrijfsomstandigheden, variaties in de doorlaatspanning van de LED’s, afwijkingen in de voedingsspanning, enz. Dimmen wordt vaak gebruikt in slimme systemen om de lichtopbrengst aan te passen. LED-drivers kunnen worden ontworpen om pulsbreedtemodulatie (PWM) en/of constantstroomreductie (CCR) dimmen te ondersteunen. De driver voert aandrijftaken uit op basis van besturingssignalen van sensoren, besturingslogica’s, slimme thuissystemen of gateway-apparaten die de informatie uit de wolk via het internet doorsturen. Een hulpuitgang is meestal voorzien voor voedingssensoren en -radio’s, waardoor een secundaire voeding niet nodig is. Overspanning, kortsluiting en overbelastingsbeveiliging worden gebruikt om de LED’s te laten werken volgens de nominale elektrische specificaties

Slimme alarmsystemen

Het meest gekozen alarmsysteem van België. Slim beveiligd voor 8,95€ per maand. Het meest gekozen alarmsysteem van België. Slimme en Flexibele notificatiedienst. Onbeperkte alarmmeldingen. Direct gebeld bij Alarm. Met App te bedienen. Draadloos & zonder boren Beveilig uw Woning met een Alarmsysteem. Vraag Gratis Offertes aan en Bespaar! Vrijblijvend advies, informatie en Offertes voor het Plaatsen van een Alarsysteem. Bespaar 30% in 1min. Installateurs in Uw Regio.

Ons gamma toegangscontrole

Geen servers of complexe IT! exivo geeft u opnieuw de complete controle over al uw deuren. Cloudgebaseerd platform voor complete en flexibele toegangscontrole in uw coworking space. Elektronische sleutel. Smart office. Automatische deurtoegang. Mobiele toegang.